mijn boeken

Home  >>  mijn boeken

Meer informatie over Uitgeverij Het Punt kan u hier terugvinden.

No product matches your request.

De memoires van een Notaris

'Het dak van mijn leven is gevuld met de pijn van bijtende eenzaamheid en ik kan alleen maar hopen dat de dood verlossing brengt.' Wat zette notaris de Schaever ertoe aan om zulke zwaarmoedige woorden neer te schrijven? Lees het in “De memoires van een notaris”, een boek dat verhaalt hoe een ogenschijnlijk normale en gezonde jongen evolueert naar een nietsontziende machtswellusteling die naar hartenlust bedriegt en manipuleert. Zal op latere leeftijd zijn geweten spreken, of is iedere kern van goedheid uit zijn geest en lichaam verdwenen?

Prijs : € 20

Perversjes

Mijn versjes, de kleintjes zijn niet altijd even kuis daarom voelen ze zich zonder tierlantijntjes het best in het kleinste kamertje thuis!

Prijs : € 13

Snotbelleke

‘Tok, tok,’ dat is alles wat een kip zegt. Maar is ze daarom een dom dier? Neen hoor! Een kip heeft veel meer te vertellen. Lees mee in het verhaal van Snotbelleke. Je zal zien dat een kip een SUPERVOGEL is! “Snotbelleke” is het eerste verhaal dat Robin Dassen en Marc Geyens samen hebben gemaakt. Bezoek hun eigen websites: - Robin: www.robindassen.com - Marc: www.marcgeyens.be

Prijs : € 16

Het Geheim van de Boetemonnik

Genk 1870: niets lijkt de toekomst van de mooie Ilde en haar geliefde Hendrik in de weg te staan. Maar dat is zonder een Hasseltse notaris en zijn beide zonen gerekend. Kan de idylle standhouden of halen enkele complotten de bovenhand? Opglabbeek 2016: er duikt plots een manuscript op waarin een jarenlang mysterie grotendeels wordt ontrafeld. Enkele puzzelstukjes ontbreken nog. Wordt de hele waarheid naar boven gehaald en welke rol speelt de abdij van Clervaux hierin? Je kan het lezen in “Het geheim van de boetemonnik”, een verhaal vol liefde, hebzucht en drama.

Prijs : € 20

De taal van de wind

Als een eeuwige adem zoekt de wind zich een weg binnen het universum. Soms zacht en strelend, dan weer beukend met een ongeziene kracht. De wind is een natuurelement dat dingen in beweging zet. Onder zijn toeziend oog worden verhalen geboren en opgeslagen in het tijdloze archief van het leven. “De taal van de wind” is een verhaal over een mensenkind en een merel, dat zich afspeelt in de omgeving van Bergerven en de Oudsberg, natuurparels in het mooie Limburg. Het kind wordt volwassen en merels komen en gaan. Ze ervaren de dingen elk op hun eigen wijze maar worden bij momenten één in hun beleving…

Prijs : € 15

Tussen d'oortjes

Senti”… Hoe dierbaar is me dit woord geworden in de loop der jaren. Afgeleid van het werkwoord “Sentire”, de som van onze zintuigelijkevermogens. Ons doen en laten wordt gestuurd door het vermogen van onze hersenen, vanuit de “ruimte” tussen de oren. Hoe vaak horen we anderen zeggen “Het zit 'm tussen de oortjes”, waarmee ze willen duiden waarom iemand ergens succes of pech mee heeft. Tussen de oren wordt bepaald of er wel of niet voor iets wordt gevochten. ‒De student die ten alle koste een diploma wil behalen. ‒De atleet die kost wat kost als overwinnaar de eindstreep wil halen. ‒De politieker die het beoogde doel wil bereiken. ‒Wij allen die willen slagen in ons opzet allerhande.Tussen d‟oortjeswordt er gepeinsd en gedacht over dé dingen, van allerhande zwaarwichtige zaken tot luchtige flodders, de tussendoortjes…Kortom “Het zit „m tussen d‟oortjes”!

Prijs : € 15

G.L.A.S.

" Zoals vaak begint veel bij jezelf. Daarom dat ik, voor mezelf, geregeld mijn eigen zijn observeer, als door een "glas". Dat ik via de beelden die ik alzo te zien krijg, de dingen probeer te herleiden tot hun werkelijke waarde, tot hun inhoudelijk belang. Een aantal van die beelden, herinneringen die meestal vergezeld zijn van een, van de omstandigheid afhankelijk soort, glimlach, heb ik in dit boekje trachten samen te brengen. Niet zomaar willekeurig. Veeleer via een G.L.A.S. - constructie, waarin G staat voor grappig, L voor leven en liefde, A voor afscheid en S tenslotte voor een strijkplankmoment. Kwestie van het bestaan "constructief" in te vullen. "

Prijs : € 15

Alles is gevoelen

Ieder leven is een zoektocht. Tijdens deze tocht "ontmoet" ons hart allerhande emoties, zowel positieve als negatieve. We wandelen als het ware doorheen een immens bos van zeer diverse gevoelens. Die elkaar voortdurend en vaak haast onopgemerkt aflossen. De energie die ons wezen vervult wordt zo onophoudelijk besprenkeld met gewaarwordingen. Maakt van ieder van ons een levendige en unieke schatkamer vol emoties.

Prijs : € 15

Glimlachen naar de wolken

Al lang voor de geboorte van mensenheugenis drijven ze mee op de geschiedenis der dingen. Luchtig, vluchtig en zwijgzaam doch steeds aanwezig als aandachtige toeschouwers van hetgeen er onder hen gebeurt. Ze bestaan in zeer uiteenlopende vormen, de vaste gezellen van zon, regen, stormen, bliksem… Nooit oordelend , nimmer vermoeid, altijd op post, dag en nacht. Dragers van een voorbij glijdende schat aan steeds veranderende panorama’s. Als geschilderd met het ultieme penseel van de Grote Kunstena(a)r(es). De kleine jongen glimlacht naar de wolken, grassprietend, liggend op zijn rug en hij voelt, daar boven vanuit die wolken glundert het Alles naar hem terug.

Prijs : € 15

Zomerliefde in Bergerven

“Zomerliefde in Bergerven” vertelt het verhaal van een prille vakantieliefde. Enerzijds vanuit het oogpunt van de jongeling die ze volop beleeft en anderzijds vanuit de herinneringen van een bejaarde man, de verliefde jongeling van destijds. Groeit de zomerliefde uit tot een volwaardige liefde of…

Prijs : € 12

Nellie en Stafke - Een beetje verliefd

Nellie en Stafke zijn 2 ezeltjes die mekaar al jaren kennen. Stafke is stilletjes verliefd op Nellie. Maar dan verschijnt er een mooi paard in de aanpalende weide… Zal Nellie voor Stafke kiezen of wordt ze verliefd op Donder?... Je leest het verder in dit boek.

Prijs : € 16

Nellie & Stafke op schattenjacht

Nellie en Stafke horen de boer en de boerin klagen. Hun geld is bijna op en de winter nadert… Onze vriendjes hebben een idee om hun lieve baasjes te helpen. Zal het hen lukken om, samen met Donder, het probleem op te lossen? Je leest het in ‘Nellie en Stafke – Op Schattenjacht’ Dit verhaal is het 2e in de reeks van Nellie en Stafke. De samenwerking tussen Mirte Wolfs en Marc Geyens heeft ook nu weer tot een mooi boek geleid. De kinderen en hun voorlezers zullen er ongetwijfeld van genieten. In de toekomst komen er nog nieuwe boeken over de avonturen van onze 2 ezeltjes en hun grote vriend Donder.

Prijs : € 16

Ieperse impressies

Leespuntjes 2

Prijs : € 6

Sterven is erfelijk

Leven en dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De dood laat zich niet opsluiten of afsluiten van en door het leven. Misschien dat we het afscheid terug een waardigere plaats moeten geven en er beter mee moeten leren omgaan… In dit boekje beschrijft Marc Geyens een aantal ervaringen en overpeinzingen met het onvermijdelijke afscheid. Afscheid als basis van verdriet, maar ook als vijver van mooie herinneringen…

Prijs : € 12

Toonaardjes

Toonaardjes is een boek vol emoties die uit het leven gegrepen zijn. De ene keer luchtig en grappig, de andere keer al mijmerend en overpeinzend, maar telkens met een positieve ondertoon. Toonaardjes gaat over de vele klankkarakters van onze emotionele toonladders.

Prijs : € 15

Het seizoen van de engelen

Marc Geyens (°1956) beschrijft wat hem drijft. Wat hij bedoelt en gevoelt. Opent zijn koffer van herinneringen en ervaringen, aangevuld met fantasie en passie. Liefde… Als we het leven bestempelen als een zoektocht naar de zin van het zijn, bedoelen we dan misschien dat we zoeken naar de graal van ons eigen bestaan?... Het zoeken naar het verrukkelijke binnen onszelf, naar het diepste gevoel, de heerlijkste einder… Naar onze eigen engel der liefde, die we allen, stuk voor stuk, in ons meedragen. Het seizoen van de engelen is een tedere ontmoeting met onszelf te midden van een oase van emoties. Waar we anderen ontmoeten en waar we beleving delen. Waar liefde immer aanwezig is en ons een blik geeft op onze eigen eeuwigheid, op ons engel-zijn…

Prijs : € 15

Dromeria Biggie

In Dromeria woont Biggie samen met vele andere leuke dieren. Wil je weten wat daar allemaal gebeurt? Lees dan snel dit boekje en ontdek welke grappige streken Biggie nu weer uithaalt..

Prijs : € 16

Dromeria Lode

In 'Dromeria 1 – Biggie' hebben we al vele inwoners van Dromeria leren kennen. Nu is het de beurt aan Lode, de lieve postbode. Hij betekent veel meer dan op het eerste zicht lijkt… Lees je mee zodat ook jij Lode beter leert kennen?

Prijs : € 16

Dromen van een nieuwe lente

Iemand die vertelt dat we een betere wereld moeten nalaten aan de volgende generaties, krijgt meestal gelijk. Iemand die vertelt dat ie de wereld wil verbeteren wordt vaak vragend bekeken en beschouwd als een regelrechte dromer. Dit boek is mijn droom.

Prijs : € 10

De Lentedans

De Lentedans is een heel bijzonder dierenfeest. Misschien wil jij ook eens van de partij zijn en alles met je eigen ogen zien? Houd dan maar goed de website van de Tievishoeve in de gaten: www.tievishoeve.be Daar wordt ieder jaar verwittigd wanneer 'De Lentedans' zal plaatsvinden. Hopelijk zien we elkaar dan, want er zijn niet veel kansen om koeien en kalfjes te zien dansen!

Prijs : € 14

Pepertjes

Stoute rijmpjes en ondeugende gedichtjes toveren een lach op grote en kleine gezichtjes Wie er echter niet mee weet om te gaan laat ze maar gewoon in dit boekje staan!

Prijs : € 13

Pikantjes

Eens vroeg mijn pake aan mijn make: "Gaan we nog eens een kleintje maken?" "Tja wie weet , misschien maar het valt eerst te bezien deze keer liever géén ambetantje, maar graag een pittig pikantje!" Zo gezegd, zo gedaan, en dus kwam dit boekje vol te staan met rijmpjes vol vreugd gekruid met ondeugd!

Prijs : € 13