11 juli 2020

OVERVLOED

Door Marc Geyens

“Overvloed is de kortste weg naar verveling”…

Woorden die ik vele jaren geleden al mijmerend bij elkaar heb gesprokkeld. In het kader van het leven zelf, niet bepaald gericht naar het een of het ander.

De kracht van deze mijmering ligt vandaag wel heel specifiek. Naar een onzichtbare vijand die ons allen in een haast ijzeren greep houdt: het covid-19 virus.

Inhoudelijk is de boodschap echter nog steeds hetzelfde gebleven: overdaad schaadt.

We worden constant om de oren geslagen met allerhande berichten over het verwoestende virus.

Ook een overvloed aan zoiets als het corona-virus gaat op den duur vervelen. We willen er met zijn allen vanaf, hoe sneller hoe beter. We worden immers met de rug tegen de muur gezet, het mes op de keel. En als er iets is dat we absoluut niet gewoon zijn en willen meemaken, dan is het dit.

Het wordt tijd dat het einde van de tunnel in zicht komt. Middels een vaccin? Prima! Maar zolang er dat niet is kunnen we best met zijn allen braafjes de richtlijnen van de experts ter zake volgen.

Natuurlijk moet de economie absoluut gered worden. Maar ook nu zal blijken dat er een gulden middenweg kan bewandeld worden. Een weg die ons naar een gezondere toekomst leidt. Tenminste indien we met zijn allen die richting willen inslaan. Tot zolang kleeft het virus aan de mensheid als een sonde die rechtstreeks verbinding geeft met de natuur. Een sonde die ons levendig herinnert aan onze sterfelijkheid. Soms op een pijnlijke manier. Vraag dat maar aan eenieder die ooit werd gesondeerd…

Een sonde verplicht de drager tot ondergaan,  nadenken en stille actie. Ze laat de drager hopen op betere tijden.

Staan we dan toch aan de vooravond van een Nieuwe Wereld?

Vanaf nu kunnen mijn schrijfsels rechtstreeks gelezen worden via mijn blog www.marcgeyens.be en dit bericht mag zeker worden gedeeld. Waarvoor dank.